Ce Vizitam ?

In imprejurimile pensiunii Vranis putem vizita:

  • Muzeul Arta Lemnului - 5 km - in Campulung Moldovenesc
  • Muzeul Etnografic Ioan Gramada - 8 km - in Campulung Moldovenesc
  • Cetatea Sucevei - 72 km - in orasul Suceava
  • Muzeul de linguri de lemn Ioan Tugui - 5 km - in Campulung Moldovenesc
  • masivul Rarau - 14 km - prin Pojorata
  • masivul Giumalau
 Mânăstirea VoronețIn  supranumită Capela Sixtină a Estului. Este situată în satul cu același nume, la 36 km de Pensiunea Vranis. Ea constituie una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Ștefan cel Mare. Biserica a fost ridicată în anul 1488 în numai 3 luni și 3 săptămâni ceea ce constituie un record pentru acea vreme.

Pensiunea Vranis - Manastirea Voronet - 41 km - 38 min (Sadova - Campulung Moldovenesc - Vama - Frasin - Gura Humorului)

Manastirea Voronet
 Mânăstirea Moldovita este una din vechile așezări călugărești, cu un important și glorios trecut istoric, străjuitoare de veacuri la hotarul Moldovei de nord, situată în comuna Vatra Moldoviței la o distanță de circa 24 km de Campulung Moldovenesc.

Pensiunea Vranis - Manastirea Moldovita - 19 km - 25 min (Sadova - Vatra Moldovitei)

Manastirea Voronet
 Mânăstirea Sucevita este o mănăstire din România, situată la 18 km de Rădăuți (județul Suceava), înscrisă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Tradiția așează pe valea râului Sucevița, între dealuri, o biserică din lemn și o schivnicie de pe la începutul veacului al XVI-lea.
Legenda spune că, mai târziu, pentru răscumpărarea a cine știe căror păcate, o femeie a adus cu carul ei tras de bivoli, timp de treizeci de ani, piatra necesară actualei construcții. Documentar, mănăstirea este atestată la 1582, în vremea voievodului Petru Șchiopul.

Pensiunea Vranis - Manastirea Sucevita - 52 km - 42 min (Sadova - Vatra Moldovitei - Sucevita)

Manastirea Voronet
 Mânăstirea Dragomirna este un complex mănăstiresc fortificat din România, construit în perioada 1602-1609 în satul Mitocu Dragomirnei din comuna omonimă (aflată în prezent în județul Suceava) de către mitropolitul Anastasie Crimca al Moldovei. Ea este situată în apropierea pădurii Dragomirna, la o distanță de 12 km nord de orașul Suceava. Biserica mănăstirii are hramul Pogorârea Sfântului Duh (sărbătorit în duminica de la 50 de zile după Paști).

Pensiunea Vranis - Manastirea Dragomirnei - 82 km - 1h 16 min (Sadova - Campulung Moldovenesc - Gura Humorului - Suceava - Mitocul Dragomirnei)

Manastirea Voronet
 Mânăstirea Putna Potrivit vechilor cronici moldovenești, zidirea mănăstirii, ctitorie a lui Ștefan cel Mare (al cărui mormânt se află aici), a început în anul 1466 și s-a terminat în 1469. Incinta, turnul de la intrare și fortificațiile au fost terminate în 1481. Biserica fiind devastată de oștile lui Timuș Hmelnițki, lucrările de reconstruire au fost începute de voievodul Gheorghe Ștefan (1653-1658) în 1654 și terminate, sub domnia lui Eustatie Dabija (1661-1665), în 1662. Mănăstirea a fost restaurată între anii 1756-1760 prin grija mitropolitului Iacob Putneanul, apoi în 1902, cînd s-a refăcut acoperișul după planurile arhitectului Karl Romstorfer, și, mai recent, în perioada 1961-1975.

Pensiunea Vranis - Manastirea Putna - 87 km - 1h 20 min (Sadova - Vatra Moldovitei - Sucevita - Marginea - Vicovul de Jos - Putna)

Manastirea Voronet
 Mânăstirea Humor (denumită uneori și Mănăstirea Humorului) este o mănăstire ortodoxă din România, construită în anul 1530 în satul Mănăstirea Humorului din comuna omonimă (aflată în prezent în județul Suceava) de către marele logofăt Toader Bubuiog. Biserica mănăstirii are hramurile Adormirea Maicii Domnului (sărbătorit în fiecare an pe 15 august) și Sfântul Mucenic Gheorghe (sărbătorit la 23 aprilie).

Pensiunea Vranis - Manastirea Humor - 45 km - 45 min (Campulung Moldovenesc - Vama - Frasin - Gura Humorului - comuna Gura Humorului)

Manastirea Voronet